VastgoedTrain.nl

 

 
 

 

Onder de naam VastgoedTrain verzorgt OTS InterStudie diverse scholingsproducten voor de vastgoedbranche.

De hoofdkern van alle producten die OTS InterStudie ontwikkelt, is dat ze zo actueel mogelijk zijn en zo dicht mogelijk bij de praktijk staan. De meeste opleidingen en trainingen worden middels open inschrijving aangeboden. U kunt zich hiervoor via een online inschrijfformulier aanmelden.


Daarnaast worden bepaalde opleidingen en trainingen ook in-company aangeboden en worden maatwerkproducten samengesteld. Voor uw organisatie wordt een product zodanig aangepast dat het geheel aan de wensen van uw organisatie voldoet.


Alle opleidingen en trainingen worden inhoudelijk verzorgd door uitsluitend specialisten die als gastdocent optreden. Er is reeds een compleet team van docenten opgebouwd, dat niet alleen inhoudelijk sterk staat, maar ook didactisch goed is onderlegd. Iedere docent heeft zo zijn/haar eigen vakgebied en brengt op deze manier die expertise in. Op deze manier ontstaat een aantal hoogwaardige producten.


Ter aanvulling en/of ondersteuring biedt VastgoedTrain een groot aantal (studie)boeken voor de vastgoedbranche. Zie hiervoor in de webwinkel onder Vastgoed en makelaardij.


Registers VastgoedCert en NRVT

De stichting VastgoedCert is een branchebreed platform voor de registratie en certificatie van makelaars in onroerende zaken verdeeld over de volgende kamers: Wonen, Bedrijfsmatig Vastgoed (BV), Landelijk Vastgoed (LV) en Marktanalyse & Modelmatige Waardebepaling (MA/MWB).

Het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs) is een branchebreed platform voor de registratie en certificatie van alle vastgoedtaxateurs verdeeld over de volgende kamers: Wonen, Bedrijfsmatig Vastgoed, Landelijk & Agrarisch Vastgoed en WOZ. 

Inspelend op al deze ontwikkelingen verzorgt VastgoedTrain van OTS InterStudie een aantal actuele opleidingen en trainingen. Deze zijn gericht op alle genoemde kamers.


Hercertificering en Permanente Educatie

Sinds 1 januari 2009 is OTS InterStudie een VastgoedCert erkend opleidingsinstituut. Dit houdt in dat OTS InterStudie cursussen mag verzorgen voor de hercertificering en permanente educatie.

Alle ingeschrevenen in het register van VastgoedCert dienen - afhankelijk in welke kamer ze staan ingeschreven - jaarlijks een bijscholingscursus te volgen op hun eigen vakgebied. Deze cursussen staan onder toezicht van DEKRA Certification (voorheen KEMA Quality BV) zodat kwaliteit gewaarborgd is en blijft. Jaarlijks dienen erkende instituten aan strenge regels te voldoen om de status te mogen voeren en te behouden. 

Ingeschrevenen in het VastgoedCert register kunnen bij OTS InterStudie terecht voor alle hercertificeringscursussen. Ieder jaar staan nieuwe onderwerpen centraal. Deze cursussen zijn niet alleen toegankelijk voor VastgoedCert gecertificeerden. Ook andere belangstellenden en (aankomend) SCVM gecertificeerden kunnen deze cursussen volgen. Voor deze laatste groep geldt dat er (onder bepaalde voorwaarden) studiepunten worden toegekend.

Inschrijven heeft de volgende voordelen:

  • U volgt de cursus tegen een voordelig tarief.
  • Er geldt 10% korting voor bestaande relaties (personen die dus al eerder een cursus of training hebben gevolgd).
  • Nieuwe relaties zijn volgend jaar bestaande relaties en ontvangen dan dus ook 10% korting.
  • U hoeft géén examen af te leggen; het bijwonen van de cursus is voldoende.

Overige kenmerken:

  • De cursussen worden verzorgd door praktijkmensen met onderwijservaring.
  • U kunt kiezen uit verschillende locaties (naast Heerenveen ook tal van andere locaties in Nederland).
  • U wordt afgemeld bij VastgoedCert.

 

Klik hier voor het VastgoedTrain stroomschema met alle vastgoedopleidingen (pdf)

Klik hier voor de toelichting op het stroomschema (pdf)

Klik hier voor de studiekalender

Klik hier voor de inhoud van de cursussen Hercertificering en PE 2023

Klik hier voor de inschrijfvoorwaarden (pdf)

 

 

Assistent Makelaar
 » meer...


Basistheorie Vastgoeddeskundige
 » meer...


WOZ-medewerker
 » meer...


Specialisatie Wonen >
 » meer...


Specialisatie LAV >
 » meer...


Bouwkundig Keurder Woningen
 » meer...


Hercertificering & PE >
 » meer...


Links
 » meer...